Programma 2018/2019

Repertoire seizoen 2018/2019

We zingen een gevarieerd repertoire van klassiek tot licht. Momenteel werken we aan een programma over vogels, vrouwen en vrijheid. Met de bijzondere liederen die Ilse Weber schreef toen ze gevangen zat in concentratiekamp Theresiënstadt denken we iets bijzonders te brengen. Daarnaast is programma muziek waarin hoop en vogels als symbool voor hoop en vrijheid bezongen worden. Zoals in Hope is the thing with feathers, een gedicht van de Britse Emily Dickinson.

Concert 5 juni 2019
Herinneren
Een concert over herinneren en over het brengen van hoop.
Femmes Majeures zingt over het uitsteken van een hand in Vois sur ton chemin: Donne leur la main
In A flower remembered staan de herinneringen aan geliefden centraal. Wij zullen ze niet vergeten, soms horen we ze helder en dichtbij, dan weer ver weg. Dat is zoals het met herinneren gaat.
Hope is the thing with feathers gaat over het gevoel van optimisme dat postvat tegen alle verwachting in op de meest onwaarschijnlijke momenten.
Van Ilse Weber, die in de uitzichtloze nacht van Theresienstadt een gevoel van stilte en vrede probeerde op te roepen, brengt Femmes Majeures brengt twee liedjes.
Ook het feestelijke Hamisha asar getuigt van onverzettelijk optimisme en levenslust. En natuurlijk ons “lijflied” Viva la Musica!

Femmes Majeures zingt in Maartenshof Groningen.
Het is een besloten optreden voor de bewoners van Maartenshof.

Bekijk hier het overzicht van al onze eerdere optredens.

 

Meer weten over Femmes Majeures?

Neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of door onderstaand contactformulier in te sturen. Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons!

Femmes Majeures op Facebook

Facebook Pagelike Widget

[envira-gallery id="275"]