In memoriam Brigit Ex

 

In memoriam Brigit Ex

 

Onze lieve Brigit overleed op 11 december 2020.

Het is moeilijk om haar persoon in enkele woorden te vatten. Elke beschrijving doet haar tekort. Als voorzitter van het bestuur van Femmes Majeures was ze integer en zeer betrokken bij alles wat het koor aanging. Het voorzitterschap ging haar ook heel natuurlijk af omdat ze zo goed met mensen om kon gaan en zo bescheiden, verstandig en sympathiek was. In het koor straalde de liefde voor het zingen van haar af. In de loop van 2007 werd ze lid van Femmes Majeures en in 2014 nam ze de taak van voorzitter van het bestuur op zich.

Haar ziekte was een enorme tegenslag. Het koor leefde intens met haar mee. Met haar hoopten we dat het tij zich zou keren en dat ze zou genezen. Keer op keer werd die hoop de bodem ingeslagen: de ziekte won, hetgeen het toppunt van onrechtvaardigheid leek omdat Brigit er altijd zo gezond en vrolijk uitzag.

Als koor namen wij afscheid van haar met haar favoriete lied In this heart, gezongen tussen de bloeiende planten in haar voortuin in het bijzijn van haar dierbaren:  Jacob, Esther en Jeroen. Het was hartverscheurend en mooi.

Wij missen haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *