Programma 2021-2022

Programma: Misa Criolla in voorbereiding

open repetitie 8 september

Najaar 2020: de Misa Criolla van Ariel Ramírez

Zondag 7 november 2021, Kristallnacht-herdenking in de synagoge in de Folkingestraat, Groningen, waar Femmes Majeures liederen van Ilse Weber zingt. De Joods-Tjechische Ilse Weber (1903-1944) schreef kinderboeken en maakte radioprogramma's. De in hun soberheid indrukwekkende liederen, schreef Ilse Weber in het getto Theresiënstadt in Tjechië. Zij benoemde haar gevoelens en reflecteerde op haar gevangenschap in een mengeling van beklag over het gemis aan huis en verlies van burgerschap en hoop op en verlangen naar een mooie toekomst.

Reserveren kan op de website van de Synagoge Folkingestraat, Groningen. https://www.synagogegroningen.nl/post/7-nov-herdenking-kristallnacht-met-gerdi-verbeet

Zaterdag 9 en zondag 10 april 2022, jubileumoptreden samen met het Gemengd Dameskoor en Mrs Johnson. Misa Criolla van Ariel Ramírez.  Daarnaast zingen de koren een eigen repertoire. Met Femmes Majeures zingen we onder andere Bogoroditse devo van Sergei Rachmaninoff en Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré.