Programma 2022-2023

Programma: Misa Criolla in voorbereiding

open repetitie 8 september

Najaar 2020: de Misa Criolla van Ariel Ramírez

https://akerk.nl/event/oleg-lysenko-benefietconcert

Femmes Majeures & Friends zingt een aantal liederen bij het benefietconcert van Oleg Lysenko dat de afsluiting van de tentoonstelling Oekraïne: het pad naar vrijheid markeert. 22 januari 2023 om 16.00 uur.

 

Vanaf 7 september 2022 is Femmes Majeures begonnen met het instuderen van de Misa Criolla van Ariel Ramirez. Ramirez stond bekend om zijn volksmuziek. Teun Faber noemde het hele aardse muziek: 'De Misa Criolla is geen traditionele mis in het Latijn maar een volksmis in het Spaans en helemaal gezet op een mengelmoes van volksmuziek van de oorspronkelijke bewoners en van de nakomelingen van die enorme waaier aan Zuid-Amerikaanse immigranten. Geen Gregoriaanse mis waar een sfeer van deemoed, overgave en verstilling wordt opgeroepen, maar kracht passie en ' duende', de kracht die de mensen verbind maar vooral ook in contact brengt met de eigen diepe gevoelens en drijfveren'.

Andere muziek die op het repertoire staat voor 2022-'23 is het romantische gedicht Red, red rose en een traditioneel lied uit Zuid-Italie Are mou rindineddha gezongen in het Griko, een uit de archaïsche periode stammend Grieks dialect. Red, red rose heeft een mooie nieuwe melodie gecomponeerd door Stefan Kalmer. Are mou rindineddha  is opnieuw  gearrangeerd door Christina Pluhar en door Cobien Nieuwpoort bewerkt voor Femmes Majeures. Ook studeren we een Oekraiense  traditional over de oorlog in, Lelechenky.

Half april gaan we de Misa Criolla uitvoeren samen met Gemengd Dameskoor en Mrs Johnson.