Onze dirigent

Cobien Nieuwpoort, dirigent Femmes Majeures

Cobien Nieuwpoort was van jongs af aan in muziekbeoefening geïnteresseerd en speelde piano, trombone en hobo. In 1988 vatte zij het plan op om koordirectie te gaan studeren en kwam terecht bij Studio Musica Son. Onder leiding van Christiaan Verhoog volgde zij hier lessen koordirectie en gehoorvorming.

Prins Claus Conservatorium

Al gauw vielen haar vocale mogelijkheden op en groeide haar belangstelling naast koordirectie voor solozang. In 1992 besloot zij zich een meer professionele basis te verschaffen en startte haar zangstudie aan het Prins Claus Conservatorium alwaar zij in 1999 afstudeerde bij Gerda van Zelm.

Masterclasses & ensembles

Daarna volgde zij verschillende masterclasses, onder andere van Margreet Honig en Sarah Walker, en maakt zij deel uit van diverse solistische ensembles waaronder het ensemble Barcarolle, trio MMMEZZZO’s!, en trio Ad Libitum.

Huidige werkzaamheden

Naast haar werkzaamheden als solist is Cobien werkzaam als privé zangdocent, als dirigent van diverse koren en als voorzitter van Stichting Op Verhaal. Verdere informatie kunt u vinden op deze site: www.cobiennieuwpoort.nl