Onze dirigent

“Ik ken Cobien Nieuwpoort als een gedreven koordirigent die durf, ambitie en ideeënrijkdom combineert met volharding en geduld. Haar didactische vaardigheden zijn goed. Mede door haar inzet en door het vertrouwen dat zij in ons heeft hebben we met ons koor Femmes Majeures inmiddels meerdere succesvolle programma’s uitgevoerd. Een positief effect is dat Femmes Majeures daardoor ook nieuwe leden heeft aangetrokken. Cobien Nieuwpoort is zeer professioneel en beschikt over goede sociale vaardigheden.”

Sjettie Bruins, kunsthistorica.

Cobien is een prettige dirigent en fijne zangdocent, met aandacht voor techniek, expressie en emotie in de muziek!”

Alfred Solmsen

Onze dirigent: Cobien Nieuwpoort

Cobien Nieuwpoort was van jongs af aan in muziekbeoefening geïnteresseerd en speelde piano, trombone en hobo. In 1988 vatte zij het plan op om koordirectie te gaan studeren en kwam terecht bij Studio Musica Son. Onder leiding van Christiaan Verhoog volgde zij hier lessen koordirectie en gehoorvorming.

Al gauw vielen haar vocale mogelijkheden op en groeide haar belangstelling voor solozang en koordirectie. In 1992 besloot zij zich een meer professionele basis te verschaffen en startte haar studie klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium  in Den Haag en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 1999 studeerde Cobien Nieuwpoort af aan het Prins Claus Conservatorium bij Gerda van Zelm.

Cobien Nieuwpoort is sindsdien werkzaam als zangdocent, zangcoach voor uiteenlopende doelgroepen en als dirigent van diverse (project)koren.  Sinds 2012 dirigeert zij Femmes Majeures.

 

 

 

Prins Claus Conservatorium

Al gauw vielen haar vocale mogelijkheden op en groeide haar belangstelling naast koordirectie voor solozang. In 1992 besloot zij zich een meer professionele basis te verschaffen en startte haar studie Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium aan het Prins Claus Conservatorium alwaar zij in 1999 afstudeerde bij Gerda van Zelm.

Masterclasses & ensembles

Daarna volgde zij verschillende masterclasses, onder andere van Margreet Honig en Sarah Walker, en maakt zij deel uit van diverse solistische ensembles waaronder het ensemble Barcarolle, trio MMMEZZZO’s! en trio Ad Libitum.

Huidige werkzaamheden

Naast haar werkzaamheden als solist is Cobien al jaren werkzaam als zangdocent, workshopleider en als dirigent van diverse (project)koren. Verdere informatie kunt u vinden op deze site: www.cobiennieuwpoort.nl