Over ons

Over ons

Femmes Majeures is een leuk vrouwenkoor dat bijna 25  jaar bestaat. Majeur betekent onder andere ‘actief, bevrijdend’ en dat is precies waar ons koor voor staat! Onder leiding van onze dirigent Cobien Nieuwpoort repeteren we elke woensdagmiddag van 16.00 - 17.30 uur in de kerk van de Oud-Katholieke parochie van de Heilige Martinus aan de Witte de Withstraat 2 in Groningen.

Repertoire

We zingen een gevarieerd repertoire, van klassiek tot licht en afwisselend in genre, periode en culturen. Een gedeelte van het programma wordt gereserveerd voor vrouwelijke componisten. Vaak werken we volgens een bepaald thema samen met instrumentalisten. Momenteel werken we aan een programma over hoop, vogels en vrijheid. Daarin zingen we onder andere liederen van Ilse Weber. Ook werken we vaak samen met andere koren en ensembles.

Bekijk hier ons gehele programma van 2018/2019.

Oefenen met aandacht

Inzingen vinden we belangrijk, met aandacht voor ademsteun, stemomvang losmaken, klankkleur en dergelijke. We letten op de verbinding tussen de tekst en de taal van de muziek. Dit vereist inleving in wat er met een compositie bedoeld wordt. Met concentratie en enthousiasme werken we hieraan. Het resultaat dragen we als koor uit naar het publiek door jaarlijks concerten te geven.

Er wordt elk seizoen met enthousiasme een nieuw programma ingestudeerd met divers en verrassend repertoire.

Gezelligheid

Gezelligheid is ook belangrijk in ons koor. Regelmatig gaan we aan het eind van de repetitie naar een kroeg in de buurt. Ook tijdens de koordagen is er naast het zingen gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Vereniging

FM is een vereniging met een bestuur en statuten. Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

  • Brigit Ex - voorzitter
  • Ria Blom - penningmeester
  • Henny Luis - secretaris 

Privacy

Donateurs

Met bijdragen van donateurs kan Femmes Majeures net dat beetje extra doen, waardoor ieder concert weer een verrassing wordt (ons gironummer is NL62INGB0000302126 t.n.v. Femmes Majeures).

Promofilmpje 20-jarig bestaan

Uit ons concert ‘Cantata Mundi’: My love dwelt in a northern land (Edgar Elgar)

Femmes Majeures op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Meer weten over Femmes Majeures?

Neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of door onderstaand contactformulier in te sturen. Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons!