Over ons

Over ons

Femmes Majeures is een leuk vrouwenkoor dat sinds 1996 bestaat. Majeur is te begrijpen als  ‘actief, open en vrolijk’ en dat is precies waar ons koor voor staat! Onder leiding van onze dirigent Liesbeth van Hoffen repeteren we van half september tot 1 mei elke woensdagmiddag - uitgezonderd de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie - van 16.00 - 17.30 uur in de kerk van de Oud-Katholieke parochie van de Heilige Martinus aan de Witte de Withstraat 2 in Groningen.

Repertoire

We zingen een gevarieerd repertoire, van klassiek tot licht en afwisselend in genre, periode en culturen. Een gedeelte van het programma wordt gereserveerd voor vrouwelijke componisten. Vaak werken we volgens een bepaald thema samen met instrumentalisten. Ook werken we vaak samen met andere koren en ensembles.

 

Oefenen met aandacht

Inzingen vinden we belangrijk, met aandacht voor ademsteun, stemomvang losmaken, klankkleur en dergelijke. We letten op de verbinding tussen de tekst en de taal van de muziek. Dit vereist inleving in wat er met een compositie bedoeld wordt. Met concentratie en enthousiasme werken we hieraan. Het resultaat dragen we als koor uit naar het publiek door jaarlijks concerten te geven. Met de oefenbestanden per stempartij word je geacht om thuis je partij in te studeren. Op de drie koormiddagen is er extra tijd en aandacht voor de verschillende stemgroepen.

Er wordt elk seizoen met enthousiasme een nieuw programma ingestudeerd met divers en verrassend repertoire.

Gezelligheid is ook belangrijk in ons koor. Tijdens de koormiddagen is er naast het zingen gelegenheid elkaar te ontmoeten.

BESTUUR

Hilde Hacquebord - voorzitter

Anneke Kadijk - penningmeester

Sjettie Bruins - secretaris

Privacy

Donateurs

Met bijdragen van donateurs kan Femmes Majeures net dat beetje extra doen, waardoor ieder concert weer een verrassing wordt (ons banknummer is NL62INGB0000302126 t.n.v. Femmes Majeures).

Op 13 en 14 april 2024 trad Femmes Majeures op in Engelbert en in Niehove. Hier de reacties van de koorleden en de mannen van ‘Niet te stillen…’

Meer weten over Femmes Majeures?

Neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of door onderstaand contactformulier in te sturen. Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons!

Femmes Majeures op Facebook

Facebook Pagelike Widget